HOUTSOORTEN

Douglas

Douglas hout is een snelgroeiende houtsoort en is in grote afmetingen en lange lengten verkrijgbaar. Het spint is bleekbruin, het kernhout roze-bruin. Wij importeren ons douglas voornamelijk uit Frankrijk en België. Het hout heeft een warme uitstraling en redelijke duurzaamheid (klasse 3).  

EIKEN 

Eikenhout is een duurzame (klasse 2), robuuste houtsoort welke in te delen is in drie soorten; Inlands (in Nederland groeiend), Europees en Amerikaans eiken. Vanuit traditioneel oogpunt worden de meeste houtconstructies die wij vervaardigen, gemaakt van eikenhout. Maar ook het gebruik van andere houtsoorten geeft uw houten constructie een eigen, unieke uitstraling.

Gelamineerd vuren

Tevens bewerken/leveren wij gelamineerd vuren. Dikwijls vraagt men zich af of dit even sterk is als massief hout. Dit is beslist waar. Het grote voordeel van gelamineerd vuren is dat het recht blijft, niet tordeert en scheurt. Gelamineerd hout zijn korte stukjes hout verlijmd tot één geheel. Wij gebruiken gelamineerd vuren vooral bij constructies die geschilderd worden.

MK Houtbouw   |   Waterwinweg 2   |   7572 PD Oldenzaal   |   Tel: 0541 760 800   |   Mail: info@mkhoutbouw.nl

COPYRIGHT © MKHoutbouw 2019  -  created by Studio Sinvol  &  Tekstbureau Groothuis